Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nagy István: csak összefogással érhetők el sikerek a magyar agráriumban

2018-06-29 16:04:00

A magyar agráriumban csak összefogással érhetők el sikerek, amihez a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) is jelentősen hozzájárul tevékenységével - mondta Nagy István földművelésügyi miniszter pénteken Budapesten.

    A tárcavezető a nemzetközi szövetkezeti nap alkalmából, a MOSZ által rendezett ünnepségen, a Vajdahunyad várában kiemelte: a világban óriási verseny van, ezért minden erővel és kapacitással versenyképessé és eredményesebbé kell tenni a magyar mezőgazdaságot.
    A kihívásoknak csak úgy lehet megfelelni, ha a mezőgazdaság minden szereplője egy irányba húz - tette hozzá.
    Kifejtette, törekedni kell arra, hogy az egy hektárról származó jövedelem nagysága növekedjen.
    Emellett a miniszter beszédében kérte, hogy közösen, erőt megfeszítve dolgozzanak azért, hogy az ágazat vonzó legyen a fiatalok számára, minél többen lépjenek erre a pályára, valamint sikeres legyen az elkerülhetetlen generációváltás, amelytől a magyar vidék megmaradása is függ.
    Nagy Tamás, a szövetség elnöke a rendezvényen MOSZ Emlékéremmel tüntette ki azokat, akik a mezőgazdaságban működő társas vállalkozásoknál, szövetkezeteknél, gazdasági társaságoknál kiemelkedő munkát végeztek. A kitüntetést nyolcvanan vehették át.