Auguszta napja van. | 2024.03.29

A csoportelsőség a franciák célja

2018-06-25 18:10:00

A csoportelsőség kiharcolása a célja a francia labdarúgó-válogatottnak, ennek megfelelően áll hozzá a dánok elleni szerdai mérkőzéshez - hangsúlyozta Didier Deschamps szövetségi kapitány.

    "Kétféle eredménnyel lehet ezt elérni, de győzelemre fogunk játszani, mert én mindig így küldöm pályára a csapatomat" - utalt arra a Luzsnyiki Stadionban rendezett hétfői sajtótájékoztatón a játékosként világ- és Európa bajnok szakember, hogy egy döntetlen is elég lenne az első hely megszerzéséhez az oroszországi világbajnokság C csoportjában. Ez egyébként azt jelentené a franciáknak, hogy elkerülnék a D-ben minden bizonnyal élen végző horvátokat.
    Deschamps ugyanakkor elismerte, hogy a csapat összeállításánál több szempontot figyelembe kell venni, egyrészt vannak sárga laposok - Paul Pogba, Corentin Tolisso, és Blaise Matuidi -, akikkel óvatosan kell eljárni, másrészt akadnak olyanok, akik eddig kevesebbet játszottak.
    "Ez a helyzet lehetőséget teremt arra, hogy foglalkoztassam a keretemet" - mondta a tréner, elárulva, hogy bár mindig van elképzelése az összeállításról, azért gyakran elbeszélget a játékosokkal, mielőtt a végső döntést meghozná, és képes változtatni eredeti álláspontján.
    Több kérdés irányult arra, hogy mennyire fogja kímélni magát a francia válogatott.
    "A játék intenzitását meghatározhatja az időjárás és az ellenfél is, de csak azért nem kezdünk lassabban, mert tartalékolunk" - szögezte le Deschamps.
    A francia szövetségi kapitány beszélt arról is, hogy ma már nem lehet úgy nekivágni egy világbajnokságnak, hogy majd menetközben belejön a csapat, mert a papíron gyengébb együtteseket is nagyon felkészítették fizikálisan.
    "Védekezni nem olyan nehéz, mint támadni, ráadásul az idő a védekező csapatnak kedvez" - vélekedett.
    A játékosok képviseletében Raphaël Varane volt ott a hivatalos edzést megelőző sajtóeseményen, és többek között arról beszélt, hogy szeretnének egyre jobb teljesítményt nyújtani.
    "A védelem szilárdságát fenn kell tartanunk, támadásban viszont dinamikusabbnak kell lennünk. Vannak értékeink, rendelkezünk olyan játékosokkal, akik mozgékonyságukkal, pontos passzaikkal képesek kibillenteni egyensúlyából az ellenfelet, és szerintem az eddigieknél több gondot is tudunk okozni elöl" - mondta.
    A remek támadókkal rendelkező francia válogatott két szoros győzelmet aratott, az ausztrálokat 2-1-re, a peruiakat pedig 1-0-ra verte.
    Varane is hangsúlyozta, hogy a harmadik mérkőzésükön is megpróbálnak nyerni - ami várakozása szerint nem lesz egyszerű, mert a dánok általában kevés gólt kapnak -, távolabb viszont egyelőre nem tekintenek.
    "Ami a folytatást illeti, meglátjuk. Nem akarunk egyelőre sokat foglalkozni a számolgatásokkal" - szögezte le.