Csongor napja van. | 2024.04.16

Időjárás-jelentés

2018-06-23 17:58:01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

    Időjárási helyzet Európában
    --------------------------- 
    Finnország fölött található annak a ciklonnak a középpontja, amelynek frontálzónája a Fehér-tengertől egészen a Déli-Kárpátokig húzódik. A front mentén valamint a Balkán-félszigeten sokfelé fordult elő 20 millimétert meghaladó napi csapadékösszeg. A hőmérsékleti eloszlásban éles határvonalat jelent ez a front; ugyanis mögötte jóval hidegebb levegő árasztotta el Európa nyugati és középső területeit, ott csak 20 fok közelébe emelkedik délutánra a hőmérséklet. Eközben a front előtt és a mediterrán térségben 29-34 fok között alakul jellemzően a csúcshőmérséklet. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé változó nedvességtartalmú, hideg levegő áramlik, emiatt a sokéves átlaghoz képest néhány fokkal hűvösebb időre készülhetünk.
    

    Várható időjárás vasárnap estig
    -------------------------------

    Szombaton a gomolyfelhős, vasárnap pedig a változóan felhős ég mellett számíthatunk többórás napsütésre. Szombaton elszórtan (nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon és az ország északkeleti harmadán), vasárnap pedig már kevesebb helyen fordulhat elő gyenge eső, futó zápor. Szombaton néhol zivatar is lehet. Az északnyugati szelet szombaton még nagyobb területen kísérik erős, vasárnap már döntően csak élénk széllökések.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben 1-2 fokkal hidegebb is lehet.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 23 fok között valószínű.