Gedeon napja van. | 2024.03.28

Az amerikai képviselőház leszavazott egy bevándorlási törvényjavaslatot, egy másikról pedig elnapolta a döntést 

2018-06-22 08:30:00

Az amerikai képviselőház csütörtökön leszavazott egy bevándorlási törvényjavaslatot, egy másikról pedig elnapolta a döntést.  

    A konzervatívabbnak vagy szigorúbbnak minősített törvényjavaslatot - amely jelentős mértékben csökkentette volna a legális bevándorlóknak kiadott vízumok arányát és nem nyújtott volna tovább átmeneti védelmet a gyermekkorukban illegális bevándorló szüleikkel az Egyesült Államokba érkezett és ott felnőtt, "álmodozóknak" nevezett fiatal nemzedékeknek - a törvényhozók 231:193 arányban leszavazták. 
    A kompromisszumosnak tartott törvényjavaslatról - amely gyorsan biztosítaná az "álmodozó" nemzedékek számára az állampolgárság megszerzését - a voksolást péntekre halasztották. 
    Mindkét törvénytervezetet a republikánusok dolgozták ki, és mindkettőben szerepel a legális bevándorlás arányának csökkentése, a déli határokra tervezett fal megépítése, a láncbevándorlás megakadályozása és a vízumlottó megszüntetése is. Az úgynevezett kompromisszumos javaslathoz a republikánusok demokrata párti törvényhozók támogatását is szeretnék megnyerni. A demokraták azonban - legalábbis eddig - ellenezték a falépítés finanszírozását és a legális bevándorlók számára adott vízumok arányának csökkentését.