Emma napja van. | 2024.04.19

Deviza alapú átverési ismeretek Harangozó Tamás elvtársnak

2018-06-20 17:25:00

A parlamenti ellenzék érdekes egyvelege az áprilisi országgyűlési választásoknak. A kormány ellenzékét Cervantes, nemes egyszerűséggel „olla podriának” nevezné. A népszerű spanyol étel úgy készül, hogy a konyhában található minden fellelhető ételt egy tálba öntenek. Az ellenzéki „olla podriának” az elkészítésébe hiba csúszott, mert a tálba csak romlott étel került.

Többek között az 1956-os forradalom hóhérának, a zsidóktól lopott villájában lakó, szemkilövető Gyurcsány Ferenc, a maradék Jobbik meghasonlott, a néppártosodásba belezavarodott képviselői, fosszilis kommunisták, Magyarországot csak a Nagykörúton belül ismerő, fehér sportcipős, belvárosi értelmiségiek, köztük az anya szót eltörölni akaró Bősz Anett, alkotja a kormánypártok ellenzékét.

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) éppen rikoltozik a parlamentben (Fotó: youtube)

A szánalmas szó nem elég kifejező a baloldal és a Jobbik alkotta ellenzék ténykedésére.

A vakok között félszemű Harangozó Tamás kommunista fióka remekül csúsztat, amikor a deviza alapú banki átverés felelősségét próbálja a kormány nyakába varrni. Harangozó elvtárs nagypolitikai pályafutását 2004-ben, politikai tanácsadóként kezdte, Gyurcsány Ferenc, vezette GYISM-ben. Közelről figyelhette a mestert, amint jó kommunista szokás szerint hátba döfi főnökét, a D-209-es Medgyesi Pétert, és eltanulhatta tőle az éjjel-nappal, reggel-délben-este hazudozás művészetét, amit egy hétfői parlamenti felszólalásában profi módon alkalmazott! Mondhatni túlszárnyalta a mestert.

Nem meglepő Harangozó elvtárs (ál)együttérzése a deviza alapú hitel károsultakkal, hiszen a kommunisták csak akkor érzékenyek a választópolgárok problémái iránt, amikor nincsennek hatalmon. A kommunista erkölcs pedig nem engedi, hogy szembenézzenek a múlttal.

A deviza alapú átverés Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején élte reneszánszát. Gyurcsány, kommunista identitásának megfelelően, minden idegen érdeket előbbre helyezett a magyar polgárok és családok érdekeinél.

A magyar állam hallgatólagos segítségével 2010-ig a külföldi bankok gyakorlatilag kifosztották az adósokat. Családok százezreitől vették el a jövőt, milliók egy életre váltak adósrabszolgává. Magyarország az egyetlen olyan ország a világon, ahol a bank elárverezi a banki hitel biztosítékául szolgáló ingatlant és még utána is tetemes összeggel tartozik a földönfutó magyar honpolgár.

Róna Péter liberális közgazdász szerint, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter, Felcsúti Péter felelős a deviza alapú hitelezés elterjedéséért. Felcsúti Munkásőr Péter, mint a bankszövetség elnöke működött közre a nagy fosztogatásban. Róna Péter által megnevezett felelősök, olyan kommunista precizitással segítették a kapzsi nagytőkét a magyarok kirablásában, mint elődeik diktatúra idején a szovjet megszállókat.

A bankárok, a nagytőke irányába érzékenyített bíróknak elmagyarázták, hogy milyen a normál banküzem, és miért kell a devizát sosem látott deviza alapú uzsorás hitelszerződések érvényességét fenntartani. Azt is megértették a becsapott adósok irányába érzéketlen bírókkal, hogy igazságos 3 millió forint hitel után 13 millió forintot visszafizettetni az adóssal.

Feltehetőleg nem tellett nagy erőfeszítésükbe még jobban érzékenyíteni a tőke irányába az ítészeket, mert a kommunista diktatúra idején kinevezett bírók ismerik a fegyelmet, és az elvtársi hűség kötelez. Nehéz lenne arra a kérdésre igennel válaszolni, hogy az elmúlt évtizedekben a magyar bíróságokon született-e olyan ítélet, amely a becsapott, megkárosított embereknek adott igazat a deviza alapú átverésben?

Az úgynevezett svájci devizahiteleknél egyértelműen kimutatható, hogy 60-70 % soha „nem látott” svájci frankot. A bankok kölcsönadhattak egymásnak „egy marék devizát”, míg megkötötték a balek magyar hitelfelvevővel a szerződést, de már az adós a hitel összegét forintban kapta meg. A magyar bankok a 2010 előtti pénzügyi válságban hihetetlen nyereséget produkáltak, ami nem vetett fel kérdéseket a nagytőke irányába érzékenyített, a banküzemet a bankárok szemével megismert bírókban.

2010 előtt, sem a nagytőke iránt érzékenyített bírók, sem a deviza alapú uzsorázás elterjedésében szerepet játszó posztkommunista utódpárt, az MSZP prominensei egy atomnyi empátiát nem éreztek a kisemmizett, kilakoltatott, becsapott adósokkal szemben.

Ha Bangó elvtársnő, vagy Harangozó elvtárs a bocsánatkérésen túl, 2010 előtt annyit rikoltoztak volna többek között Felcsúti Munkásőr Péter Bankszövetség elnök elvtársnak, hogy hitelezzenek tisztességesen, ha az általuk okozott irdatlan kár enyhítésére a Fidesz-kormány devizahiteleseket érintő intézkedéseinek csak a töredékét meghozták volna, akkor most nem lenne ennyi bedölt hitel, és nem kellene arcpirító módon hazudozniuk az országgyűlésben.

Arról sem szólnak a hírek, hogy Bangóné Borbély Ildikó elvtársnő, vagy Harangozó Tamás elvtárs odament volna egy kilakoltatás előtt álló családhoz, és bocsánatot kért volna azért, hogy amikor hatalmon voltak a nagytőke mellé állva elfelejtették a pénzügyben járatlan magyarokat megvédeni a kapzsiságtól.

Az már más lapra tartozik, hogy ezeket a bocsánatkéréseket soha nem fogadnák el a magyar polgárok, mert megtapasztalták Gyurcsány Ferencen keresztül a baloldali igazmondást és annak őszinteségét.

(di)

Nyitókép Harangozó Tamás MSZP országgyűlési képviselője. Forrás:888.hu)