Auguszta napja van. | 2024.03.29

Népművészeti fesztivált rendeznek Tatán

2018-06-13 11:59:00

A Kenderke Néptáncegyesület a hétvégén Tatai Sokadalom néven három napos népművészeti fesztivált tart a város központjában található Angolparkban - közölték a szervezők az MTI-vel.

    A rendezvényen fellép a Muzsikás Együttes, Gryllus Vilmos, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, valamint számos határon túli hagyományőrző csoport és a régió néptáncos egyesületei.
    A Sokadalomban gasztrosétány, gyermektisztás, népművészeti vásár, nép-, világ-, és könnyűzenei koncertek, néptáncelőadások várják az érdeklődőket.
    A gyermekkel érkező családoknak a meseelőadásokat és gyerekkoncerteket és kézműves foglalkozásokat tartanak, a Ziránó színház és Kovács Géza vásári bábjátékokkal szórakoztatja a kicsiket.
    Az estéket táncház zárja; pénteken és szombaton népzenei táncházakat, vasárnap pedig a Pedrofon Zenekar közreműködésével az elmúlt évtizedek legnagyobb rock and roll slágereivel sátorbált rendeznek.
    A Piarista Rendház ad otthont a művészeti iskola Fergeteges Szólótáncversenyének csütörtökökön és pénteken. Szombaton és vasárnap kísérő rendezvényként az Esterházy család gazdálkodását ismerhetik meg az érdeklődők a tárlatvezetéseken, és a Kiskastély is várja a látogatókat.