Andrea napja van. | 2024.04.18

Kábítószer-kereskedőkkel szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

2018-06-06 14:15:00

Kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat három magyar és egy koszovói férfi ellen - közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

    Ibolya Tibor közleményében azt írta, a vádlottak közül két magyar férfi tavaly áprilisi elfogásáig marihuánát árult Budapesten. A kábítószert egy koszovói állampolgárságú bűntársuktól szerezték be, aki hasonló bűncselekmények miatt más ügyekben belföldi, illetve európai és nemzetközi elfogatóparancsok hatálya alatt áll és külföldön bujkál.
    A nagykereskedelmi mennyiségű marihuánaszállítmányokat az egyik vádlott rendelte meg közvetlenül a koszovói férfitól, aki a kábítószert futárok útján juttatta el társainak Szerbiából Budapestre. 
    A nyomozók a II. kerületben fogták el a három magyar vádlottat, amikor a budapesti férfiak a szállítással megbízott férfival találkoztak, és elkezdték kipakolni a kábítószert. A helyszínen hat csomagban több mint 22 és fél kilogramm marihuána volt.
    A Fővárosi Főügyészség a négy vádlottal szemben - a külföldi férfi távollétében - jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány