Emma napja van. | 2024.04.19

Másodfokú riasztások a felhőszakadás miatt

2018-06-05 18:45:00

Baranya megye több járására másodfokú riasztásokat adott ki felhőszakadás veszélye miatt kedden kora este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.

    Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetések, illetve riasztások vannak érvényben.
    Azt írták: éjszaka főként az ország keleti harmadában fordulhat elő dörgés, villámlás. Szerdán napközben a zivatartevékenység várhatóan nagyobb területre terjed ki, legkisebb eséllyel északkeleten valószínű csapadék. A zivatarokat néhol felhőszakadás, átmenetileg viharos szél és kisebb szemű jégeső kísérheti.
    A felhőszakadás veszélye miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megye kivételével szerdára is az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.
    Az előrejelzés szerint kedden 17 és 23 fok közé hűl a levegő. Szerdán a leghidegebb órákban 13-20, napközben 25-31 Celsius-fok lehet.