Gedeon napja van. | 2024.03.28

A hétvégén a Hungaroringre látogat a DTM mezőnye, magyar versenyző a betétfutamon

2018-05-31 19:30:00

A hétvégén a Hungaroringen versenyez a német túraautó-bajnokság mezőnye, a betétfutamként szereplő Audi R8 Kupában pedig egy magyar versenyzőnek, a 17 éves Keszthelyi Viviennek szurkolhatnak a kilátogatók.

    A három nagy német autógyár, az Audi, a Mercedes-Benz és a BMW versenygépeit felvonultató sorozat 2016-ban tért vissza a magyar Forma-1-es pályára, és az elmúlt két évben rendre izgalmas versenyekkel örvendeztette meg az autósport hazai rajongóit.
    A több mint 500 lóerős, Forma-1-es technikával felszerelt túraautók programja pénteken egy szabadedzéssel kezdődik, majd szombaton újabb szabadedzés, az időmérő és a verseny következik. Vasárnap reggel még egy gyakorlásra kerül sor, majd ismét egy időmérő és egy futam szerepel a programban.
    A versenyzők között korábbi F1-es pilóták, így Timo Glock (BMW), Paul di Resta és Pascal Wehrlein (mindkettő Mercedes) is szerepelnek, de a címvédő René Rastot (Audi) is indul.
    A DTM versenyhétvégéjén két sorozat betétfutamait rendezik meg a Hungaroringen: a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében a legismertebb név a hétszeres F1-es világbajnok német Michael Schumacher fia, Mick, de számos feltörekvő tehetség is megmutatja majd a tudását.
    Az Audi R8 Kupában pedig a 17 éves Keszthelyi Viviennek szurkolhatnak a nézők. A fiatal pilóta 2015 óta tagja az Audi tehetséggondozó akadémiájának, s a 2016-os túraautós magyar bajnoki címei, valamint az Audi TT Kupában eltöltött tavalyi esztendő után ezúttal már az úgynevezett nagy túraautós (GT) géposztályban szerepel, ezzel a világ legfiatalabb GT-kategóriás női versenyzője.
    A hátsókerék-meghajtású, közel 500 lóerős, 5,2 literes motorokkal felszerelt versenygépek a márkakupák sajátosságainak megfelelően teljesen azonosak.
    Keszthelyi Vivien a szezonnyitó hockenheimi hétvégén kétszer volt harmadik, majd két héttel ezelőtt, a Lausitzringen mindkét futamon negyedikként ért célba.
    Az Audi R8 Kupa első futamára szombaton 15.25-től kerül sor a Hungaroringen, míg a második versenyt vasárnap 15.10-től rendezik.