Auguszta napja van. | 2024.03.29

Visszahívta mandátumából Dúró Dórát a Jobbik Elnöksége

2018-05-30 19:30:00

Visszahívta országgyűlési képviselői tisztségéből Dúró Dórát a Jobbik országos elnöksége - tudatta a párt szerdán az MTI-vel.

    A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja kedden zárta ki soraiból bizalomvesztés miatt Dúró Dórát, és felkérte az elnökséget, hogy döntsön mandátumáról, amit szerdán a vezető testület meg is tett.
    Felidézték: az Országgyűlés megalakulásának napján minden jobbikos képviselő letette külön esküjét a Szent Koronára. Az esküben - amelyet saját kezűleg is aláírtak - az alábbi mondat is szerepel: "amennyiben a Jobbik Országos Elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat azonnal visszaadom" - hívta fel a figyelmet közleményében a Jobbik.
    Dúró Dóra már szerdára virradó éjszaka Facebook-oldalán közölte: kész visszaadni képviselői mandátumát. Dúró Dóra bejegyzésében úgy fogalmazott, "méltósággal tudomásul veszem, de megdöbbentett a bajtársaknak hitt frakciótársak konkrétumok nélküli, koncepciós döntése".
    Közölte, az elmúlt hónapokban többször is "közeli realitássá" vált számára, hogy mással foglalkozzon, és elkezdett - például angoltanulással - felkészülni a "civil életre".