Gedeon napja van. | 2024.03.28

James Mangold is rendez egy Star Wars-filmet

2018-05-25 11:01:00

James Mangold írja és rendezi a Star Wars-univerzumból ismert Boba Fettnek szentelt különálló filmet - osztotta meg értesülését a The Hollywood Reporter.

    A Lucasfilm és tulajdonosa, a Disney a Star Wars-sorozat folytatásán kívül számos különálló filmet gyárt egy-egy szereplőt a középpontba állítva. A héten debütált be a Han Solóról szóló epizód, a Solo: Egy Star Wars-történet címmel, amelyben Harrison Ford legendás szerepét Alden Ehrenreich vette át. Korábban a Zsivány Egyes címmel láthattak a nézők egy produkciót, amely az eredeti trilógia egy szálát, a Halálcsillag terveinek megszerzését bontotta ki.
    Az űrsaga karaktereire koncentráló sorozatban a Disney a Solo után a jedimester Obi-Wan Kenobiról és a fejvadász Boba Fettről is tervbe vett egy-egy filmet. Hollywoodi források szerint az Obi-Wan-mozi rendezéséről Stephen Daldryval (Billy Elliot, Az órák) tárgyalnak, bár a forgatókönyv még nem készült el.
    A THR úgy értesült, hogy Simon Kinberg, a Mentőexpedíció forgatókönyvírója és producere viszont már dolgozik a Boba Fett-filmen, Mangold pedig társíróként csatlakozik hozzá. Kinberg és Mangold korábban az X-Men-sorozathoz készült Logan - Farkas című epizódfilmet készítette együtt.
    Boba Fett először A Birodalom visszavág című Star Wars-filmben jelent meg, majd a trilógia befejező részében, A jedi visszatérben is feltűnt. Bár folyton sisak takarta el az arcát, és viszonylag kevés szerepe volt a filmvásznon, a Star Wars-rajongók körében kultstátuszt kapott.
    Az eredeti trilógia után született előzménytrilógiában George Lucas alaposabban bemutatta Boba Fett karakterét, és a hőst számos könyv, képregény, animációs film, videojáték is ábrázolta.
    Mangold a Logan író-rendezője korábban az Észvesztő, A nyughatatlan, a Börtönvonat Yumába és a Farkas című filmekkel aratott sikert