József napja van. | 2024.03.19

A romániai hegyimentők megtalálták egy lavina által csaknem fél éve elsodort társuk holttestét

2018-05-24 17:24:00

A romániai dornavátrai (Vatra Dornei) hegyimentők megtalálták, és lehozták a Kelemen-havasokból egy lavina által csaknem fél éve elsodort társuk holttestét - közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség. 

    A 2017 december elsején elsodort férfi holttestét előző nap találták meg 1,8 méteres hóréteg alatt. Az elmúlt fél évben többször is elkezdték, de a fokozott lavinaveszély miatt mindannyiszor félbehagyták a keresést. 
    A két hivatásos tűzoltóból és egyikük barátnőjéből álló önkéntes hegyimentőcsapat a román nemzeti ünnep alkalmából vitt zászlót a Pietrosz-hegycsúcsra. Visszafelé tartottak, amikor a lavina elsodorta őket. Egyiküknek sikerült kiszabadulnia, és több mint három óra alatt eljutnia egy olyan helyre, ahonnan mobiltelefonon riaszthatta a mentőket. A mentőknek azonban csak a lavina által elsodort nő holttestét sikerült megtalálniuk. 
    Az ünnepi zászlókitűzést 2013 óta évről évre megszervezi a dornavátrai (Vatra Dornei) hegyimentő-szolgálat. A Dornai-medencét körülvevő négy legmagasabb csúcsra visznek fel román zászlót. A balesetet szenvedett csoport a 2012 méter magas Pietrosz-hegycsúcs meghódítását vállalta.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány