Emma napja van. | 2024.04.19

Gyermekszínházi fesztivált rendeznek Szegeden

2018-05-19 14:05:00

Elsősorban a legkisebbeknek szóló előadásokkal várják a közönséget a kedden kezdődő szegedi bábfesztiválon, amelynek idején bábkiállítás is látható a Szent-Györgyi Albert Agórában - tájékoztatta a szervező Kövér Béla Bábszínház az MTI-t.

    A hagyományosan tavasszal megszervezett fesztivál céljai közé tartozik, hogy minél több emberrel megismertesse a bábszínházi műfajt és újabb nézőket csábítson be a szegedi bábszínház következő évadára.
    A négynapos fesztiválon szerepelnek a Kövér Béla Bábszínház elmúlt évadokban bemutatott, nagy sikert arató, kisebbeknek szóló produkciói: Ábrahám Eszter műve, A kíváncsi pillangó, a Valentyin Katajev meséje alapján készült Hétszínvirág, a dalokkal és mondókákkal fűszerezett Nyuszi-Hopp! és Benedek Elek A fekete ország című meséjének feldolgozása, a Hurka Gyurka.
    A pécsi Bóbita Bábszínház Szivárványhinta című produkcióját hozza el Szegedre, a budapesti Európai Szabadúszók Egyesülete a Beszélő fát, a szintén a fővárosból érkező BonBon Árnyékszínház a Koldus és királyfit mutatja be, a kecskeméti Ciróka Bábszínháztól pedig a Kuckómókát láthatja a közönség.
    A fesztiválon hagyományosan külföldi társulatok is részt vesznek: idén a temesvári Merlin Bábszínház Piroska új történetét, a szabadkai Gyermekszínház a Holle anyót játssza Szegeden.
    A fesztivál első napján nyílik a Szent-Györgyi Albert Agórában az Öt bábszínház - öt mese című kiállítás. A szabadkai Szabadegyetemmel közösen szervezett tárlaton három vajdasági - a szabadkai, az újvidéki és a nagybecskereki -, valamint két magyarországi - a kecskeméti és a szegedi - bábszínház öt emlékezetes előadásának bábjait mutatják be.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó