Gedeon napja van. | 2024.03.28

K&H: népszerű az ATM-es készpénzes befizetés

2018-05-10 08:59:00

Gyorsan népszerűvé váltak a K&H Bank készpénzbefizetős ATM-jei, az új automatákon keresztül az idei első negyedévben 252 ezer alkalommal összesen 75,6 milliárd forintot fizettek be az ügyfelek - közölte a pénzintézet az MTI-vel.

    A bank közleménye szerint egy évvel korábban, 2017 első negyedévében 131 ezer tranzakció során 37,7 milliárd forint készpénz-befizetést regisztráltak ezekbe az ATM-ekbe. 
    Az idei első három hónapban 206 befizetős ATM-je volt a banknak, ezekből 202 található a bank fiókjaiban. 
    Az ATM-es befizetések száma idén márciusban már megközelítette a bankfiókos befizetésekét. Az automatás készpénzbefizetések sikerével párhuzamosan a bankfiókok továbbra is kulcsszerepet játszanak, de egyre inkább a személyes tanácsadásra koncentrálhatnak. A bank tapasztalatai szerint a lakossági ügyfelek ugyanis a pénzügyi tanácsokért továbbra is a bankfiókokat választják.    Rajna Gábor, a K&H lakossági értékesítési igazgatója szerint Budapesten és vonzáskörzetében a legkedveltebb ez a szolgáltatás, de egyre többen használják a vidéki régiókban is. Az egy főre jutó átlagos befizetés is nőtt: míg 2017 első negyedévében 287 ezer forint volt, addig 2018 ugyanezen időszakában mintegy 300 ezer forintra rúgott az ATM-ekbe történő készpénz-befizetés, ami több mint 4 százalékos növekedés. 
    Az ATM-es szolgáltatások fejlődése tette lehetővé azt, hogy megnyíljanak és stabilan tanácsadó fiókként működjenek a pénztármentes fiókok, amelyekből a bank 206 fiókos hálózatában már 23 üzemel.