Emma napja van. | 2024.04.19

Tüntetők megtámadtak és köpködtek egy református püspököt és a zsinat világi elnökét

2018-05-09 14:15:00

Megtámadtak és köpködtek egy református püspököt és a zsinat világi elnökét az Országgyűlés alakuló ülése után a Parlament előtt tartott demonstráció résztvevői - írta a református.hu portál.

    Információik szerint az alakuló ülésen vendégként részt vevő Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét, és Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát "élő rendőrkordon vette körbe", hogy atrocitások nélkül hagyhassák el az Országházat.
    Huszár Pál a honlapnak azt mondta, a tüntetők megakadályozták, hogy békében távozzanak, "a gazembertől a csalóig mindennek lehordtak minket, de mi nem szóltunk vissza senkinek" - fogalmazott. "(...) Mellettem volt két fiatalember, Szenn Péter püspök úr, és Gér András zsinati tanácsos úr; összekapaszkodtunk mind a hárman, és vigyáztak rám, nehogy fellökjenek. Közben a rendőrök utat nyitottak nekünk, hogy elérhessük az autót, ami már várt ránk" - olvasható a reformatus.hu cikkében.
    Hozzátette: nem akar rosszat mondani a tüntetőkről, de úgy érezte, ki akarnak provokálni egy pofont a rendőröktől, de ők higgadtak maradtak. Méltatlannak érezte a helyzetet, mert sok "ocsmányságot" zúdítottak rájuk anélkül, hogy tudnák, ők kicsodák. "Most mindannyian leckét kaptunk abból, hogy a demokrácia keretei között mi mindent meg lehet tenni" - fogalmazott.
    Gér András zsinati tanácsos a Parlamentből kilépve a Reformatus.hu szerint hiába próbálta elmagyarázni a tüntetőknek, hogy ők nem politikusok, hanem meghívott vendégek, ez senkit nem érdekelt, a tüntetők tovább szidalmazták, lökdösődtek és gúnyos megjegyzéseket tettek rájuk. 
    Elmondása szerint Szenn Péter bocskait viselt, és ez különösen irritált néhány tüntetőt.
    Az inzultus végül Gér András beszámolója szerint úgy zárult, hogy Bogárdi Szabó István püspök taxival eléjük ment és rendőri biztosítás mellett elhagyhatták a helyszínt.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó