József napja van. | 2024.03.19

Új lovastúra-útvonalak nyíltak a Pilisben

2018-05-06 15:45:00

Új lovastúra-útvonalak nyíltak a Pilisben: mintegy 56 kilométernyi erdei lovastúra-útvonalat jelöltek ki, és 4 nyári istállót építettek, így már lóháton is kényelmesen bejárhatók a Visegrádi-hegység legszebb részei - mondta Mészáros Péter, a Pilisi Parkerdő kommunikációs előadója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

    Hozzátette: az istállók mindenütt a már meglévő erdei szálláshelyek mellett épültek, így hosszabb több napos túrák is tervezhetőek. Az útvonalakat azonban kifejezetten gyakorlott lovasoknak és lovascsoportoknak ajánlják - mondta.
    Az úthálózat ingyenesen használható, az istállók használatáért minimális díjat kell fizetni, ahogy a szállásért is fizetni kell.
    Kitért arra, hogy a Pilisi Parkerdő szakemberei az ország leglátogatottabb erdejeit kezelik. Az Országos Erdészeti Egyesület adatai szerint évente 25 millió látogatót fogadnak, akik közül másfél millióan kerékpárral érkeznek. A közép-magyarországi régióba félmillióan lóháton érkeznek, az erdei lovas úthálózat kiépítésével valós igényt szolgálnak ki - tette hozzá.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány