Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kommunizmus Bűnei Alapítvány: Karl Marx ideológiája mintegy 100 millió ember haláláért felelős 

2018-05-05 18:51:00

Mintegy 100 millió ember haláláért tehető felelőssé az az ideológia, amelyet Karl Marx fogalmazott meg - mondta Eötvös Péter, a Kommunizmus Bűnei Alapítvány kuratóriumának elnöke szombaton az MTI-nek.

    Az elnök azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken a németországi Trierben a filozófus születésének 200. évfordulójára szervezett rendezvénysorozat megnyitóján azt mondta, nem felelős Karl Marx a rémtettekért, amelyeket elkövettek mindazok, akik örökösének és követőinek vallották magukat.
    Eötvös Péter hangsúlyozta, az általa képviselt szervezet elutasítja, hogy az Európai Unió legmagasabb rangú tisztviselője így nyilatkozzon Karl Marxról a magyar emberek nevében is. 
    "Tulajdonképpen egy tömeggyilkosságra felbujtó emberről van szó, így Jean-Claude Juncker szavai nem illenek az Európai Unióhoz, és főként az Európai Néppárt programjához" - tette hozzá az elnök, kiemelve: ilyesmi nem fordulhat elő a mai Európában.
    Felvetette azt is, nem kötelessége az Európai Bizottság elnökének ebben a témában megnyilvánulnia, így még érthetetlenebb, hogy Juncker miért tette mégis. Ebben a témában inkább a tudomány képviselőinek, s nem a politikusoknak kellene vitatkozniuk, hiszen Marx megítélése az Európai Unióban is eltérő - fogalmazott Eötvös Péter.