Gedeon napja van. | 2024.03.28

Megtámadott egy taxist két magyar férfi Csehországban

2018-05-02 11:44:00

Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség két magyar férfival szemben, akik rátámadtak egy taxisra Csehországban - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

    A közlemény szerint a vádlottak még 2017 augusztusában utaztak Csehországba, hogy munkát vállaljanak, de a körülményeket nem találták megfelelőnek, ezért már pár nappal később úgy döntöttek, hogy hazautaznak. 
    A két férfit a kalauz még Csehországban leszállította a vonatról, ezért úgy döntöttek, hogy erőszakkal megszerzik az állomáson parkoló egyik taxi sofőrjének pénzét.
    A taxit egy elhagyott, kiserdő melletti földúthoz irányították, majd egy bicikliről leszerelt acél fémhuzallal megpróbálták megfojtani a sofőrt. Sikerült kiszabadulnia a fojtásból, de a vádlottak kirángatták az autóból és bántalmazták. A sofőrnek végül sikerült elmenekülnie, és a közeli településen értesítette a rendőrséget.   
    A vádlottak ezalatt a gépjárművet átkutatták, kitépték a taxi navigációs készülékét, de végül csak három doboz cigarettát vittek magukkal, majd elrejtőztek a közeli erdőben. Később visszamentek az állomásra, ahonnan vonattal Magyarországra utaztak; a nyomozók egy hónappal később itt fogták el őket.
    A két férfi jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A főügyészségi indítvány alapján, a vád szerinti bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés - írták.