Auguszta napja van. | 2024.03.29

Grieg és Ravel-művek a Pannon Filharmonikusok budapesti évadzáró hangversenyén

2018-05-01 10:15:00

Grieg Holberg-szvitje és g-moll vonósnégyese, valamint Ravel G-dúr zongoraversenye hangzik el a Pannon Filharmonikusok budapesti évadzáró hangversenyén Vass András vezényletével pénteken a Müpában.

    Az E.ON koncertsorozat záró hangversenyén Grieg népszerű Holberg-szvitje vezeti fel Ravel zongoraversenyét, amely Dejan Lazic horvát zongoraművész előadásában szólal meg. Grieg g-moll vonósnégyesét szimfonikus zenekari változatban, Vass András átiratában hallhatja a közönség - közölte a zenekar az MTI-vel.
    A vonósnégyes szimfonikus zenekari változatának átiratáról, annak előkészületeiről, a folyamat összetettségéről Vass András videointerjúban számolt be, amely a pfz.hu oldalon és a Pannon Filharmonikusok Youtube csatornáján látható majd. 
     "A vonósnégyes nagyon érdekes műfaj, talán a kamarazene repertoáron belül a legigényesebb. Szorosan összefügg a vonósnégyes a szimfonikus zeneirodalommal oly módon, hogy az összes létező zeneszerző, aki azon a téren nagyot alkotott, szinte kivétel nélkül a vonósnégyes kategóriában megtette ugyanezt" - idézi a közlemény Vass András szavait.
    Szeptemberben a Bécsi ikonok című műsorral tér vissza a zenekar a Müpába, de már a májusi záró hangverseny estéjén vásárolhat és hosszabbíthat bérletet a közönség a 2018/2019-es Titanium évadra.