Gedeon napja van. | 2024.03.28

George H. Bush volt amerikai elnököt intenzív osztályon ápolják, túl van az életveszélyen

2018-04-24 08:15:00

George H. Bush volt amerikai elnököt a houstoni kórház intenzív osztályán ápolják, már túl van az életveszélyen - közölte hétfőn Jim McGrath, az egészségügyi intézmény szóvivője.

    A volt elnököt, aki szombaton temette el hitvesét, Barbara Busht, vasárnap szállították a houstoni metodista kórházba, a véráramába jutott fertőzéssel. 
    Jim McGrath hétfő esti közleményében leszögezte: a 93 esztendős volt elnök szervezete kiválóan reagál a kezelésre, állapota kielégítő, már nincs életveszélyben. 
    Idősebb Bush vasárnap reggel még válságos állapotban volt. A fertőzés ugyanis, miután bekerült a véráramba, általános vérmérgezést okozott. Vérnyomása zuhant és nem egyszer kérdésessé vált, hogy túléli-e a szepszist. Állapotát hétfőn délutánra sikerült az orvosoknak stabilizálniuk. 
    George Herbert Bush 1989 és 1993 között volt az Egyesült Államok elnöke, azt megelőzően Ronald Reagan mellett az alelnök tisztségét látta el. Legidősebb fia, George W. Bush az Egyesült Államok 43. elnöke, másik fia, Jeb Bush pedig két ciklusban Florida kormányzója volt, aki a 2016-os elnökválasztáson harcba szállt a republikánusok elnökjelöltségéért is.