Auguszta napja van. | 2024.03.29

Előzetesben a Székesfehérváron légpuskával emberekre lövöldöző férfi

2018-04-21 15:50:00

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája szombaton elrendelte annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint hétfőn - a köznyugalmat súlyosan megzavarva - székesfehérvári otthona ablakából egy légpuskával öt, esetenként célzott lövést adott le a szemközti áruház parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállóban várakozó személyekre.

    A Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntette miatt indítványozta az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását.
    Mint írták a gyanúsított légpuskából lövéseket adott le öt sértettre, akik közül hárman könnyű sérülést szenvedtek, azonban súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye is fennállt.
    A Székesfehérvári Törvényszék azt közölte, hogy az egyik sértettet a jobb combján, a másikat a bal szeme alatt, míg a harmadik, kiskorú sértettet a hátán találta el a lövedék és nekik 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott. A másik két célzott lövés a sértetteket nem találta el, a lövedék mellettük a földbe csapódott - tették hozzá.
    Az előzetes letartóztatás oka az volt, hogy a büntetett előéletű gyanúsított esetében fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon maradva újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követ el.
    A végzés nem jogerős, azt az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azonban a védőügyvéd számára fellebbezésre fenntartott határidő még nem telt le.