Gedeon napja van. | 2024.03.28

Boldog Születésnapot Dávid!

2018-04-20 16:50:00

Szalkai Dávid, a lélegeztető gépen élő múcsonyi fiatalember, akinek segítésére 2015-ben „Nem adom fel!” címmel jótékonysági gálát rendeztek az Újkazinci Baráti Kör vezetésével. Az ott befolyt 369 ezer forinttal, és egyéb támogatásokkal segítették a családot. Előtte, a KBSC, Putnok-Sajóvölgye, kazincbarcikai röplabdások - VRCK és a Nőtagozat segítségével mosógépet és mobil ágyat vásároltak, illetve ezen túlmenően a röplabdások egy mérkőzésük bevételét is felajánlották a családnak.

Azóta is figyelemmel kísérik Dávid sorsát, többször meglátogatják.

A közelmúltban újabb műtéten kellett átesnie, így a húsvéti ünnepeket is az intenzív osztályon töltötte. Hazatérte után, az Újkazinci Baráti kör tagjai a közelgő 28. születésnapja alkalmából újra meglátogatták, amire meglepetésekkel is készültek. Dávid régóta szeretett volna egy diósgyőri mezt. Vincze Richárd a DVTK egyik labdarúgó edzőjének közbenjárásával, kedvenc csapatának mezét vitték neki, melyet minden labdarúgó aláírt.

Valamikor az édesapja is focizott, és Dávidnak kicsi korától kedvenc csapata a Diósgyőr. Mivel Dávid drukkol a KBSC-nek is így a barcikai focisták egy szurkolói sálat küldtek részére, mielőbbi felépülést, erősödést kívánva. Mindezeket kiegészítve Molnár Ági (Újkazinci Baráti Kör) DVTK-s párnát, Göröghné Erika (Újkazinci Baráti Kör) pedig Dávid kedvenc állatát, amigurumi kutyust készített.

Dávid mosolyogva, a szokásos kedvességével fogadta a köszöntőket, és „szabadon” gép nélkül lélegzett. Azt is elújságolta, hogy legutóbb csekély összeget, de nyert a tipp-mixen. Édesapjával órákig eljátszadoznak egy-egy szelvény kitöltésével. Hamarosan, de már csak két napos kontrollvizsgálatokra újra kórházba kerül. Sajnos ritkán tudják szabadlevegőre vinni, ezért nagyon szeretnének Dávid szobájába egy klíma berendezést.

2018. május 26-án "Minden élet számít!" jelmondattal szervez jótékonysági koncertet Juhász Marci, Dávid egykori iskola társa, barátja, akit a Csillag Születik 2012-es szériájában ismerhettek meg országszerte.

A jótékonysági koncert részleteiről az alábbi Facebook-os eseményben olvashatnak:

https://www.facebook.com/events/187421928550660/