Andrea napja van. | 2024.04.18

A kiemelt sportágak közé kerülne a kick-box

2018-04-19 15:45:00

Egy hónap múlva ismét rangos kick-box versenynek ad otthont Budapest: május 18-20-án világkupát rendeznek a BOK Sportcsarnokban. A magyar szövetség a tavalyi őszi, budapesti világbajnokság sikereinek megismétlésén dolgozik, és azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a kick-box bekerüljön a kiemelt sportágak közé Magyarországon.

    A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a vk-n a szervezők még a novemberi vb-t is felülmúló létszámra, 40 ország legalább 1800 sportolójára számítanak.
    "Hasonlóan jó eredményeket várunk, mint a fantasztikus sikerű tavalyi világbajnokságon" - mondta Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke. Hozzátette: nem lesz könnyű dolguk, miután a vb-től eltérően nem csak egy versenyző indulhat egy országból kategóriánként.
    A sportvezető arról is beszélt, hogy a hazai szövetség szeretne egy szinttel feljebb lépni.
     "Eljutottunk egy szintre, de hogy innen továbbfejlődjünk, ahhoz más nagyságrend kell a finanszírozásban is. A célunk a kiemelt sportágak közé kerülés. Ha az eredményeket, a tömegbázist, a sportdiplomáciát, a világversenyek rendezését vagy bármi egyebet nézünk, minden arra ösztönöz bennünket, hogy ezért küzdjünk. A nem olimpiai sportágak között már régóta a legeredményesebbek vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy kiálljuk a próbát az olimpiaiakkal való összehasonlításban is" - fogalmazott Galambos Péter.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány