Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nemzetközi teljesítményellenőrzési szemináriumot rendez az ÁSZ

2018-04-18 11:40:00

Kétnapos nemzetközi teljesítményellenőrzési szemináriumot rendez az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerdától  Budapesten.

    Az ÁSZ tájékoztatása szerint a számvevőszékek világszervezete (INTOSAI) teljesítményellenőrzési albizottságának éves konferenciáján a résztvevők arra keresik a választ, hogyan lehet hatékonyabban alkalmazni a legújabb teljesítményellenőrzési módszertanokat a számvevőszékek gyakorlatában.
    A közleményben a számvevőszék hangsúlyozta: célja, hogy a legjobb nemzetközi gyakorlatok megismerésével fejlessze teljesítményellenőrzési tevékenységét.
    Magyarország 2013 óta tagja a teljesítményellenőrzési albizottságnak, és az idei az első alkalom, hogy helyet ad az albizottság éves ülésének. A rendezvényen a 17 albizottsági tagországon kívül részt vesznek nemzetközi szakmai szervezetek képviselői.
    A kétnapos budapesti szemináriumon bemutatják a résztvevőknek azt a teljesítményellenőrzést, amelyet az INTOSAI fejlesztési kezdeményezése készített elő, és célja, hogy értékelje az ENSZ fenntartható fejlődéssel összefüggő célkitűzéseinek megvalósítását. A kezdeményezéshez világszerte több mint negyven nemzeti számvevőszék, köztük az ÁSZ is csatlakozott.
    Domokos László, az ÁSZ elnöke a szeminárium előtt kétoldalú megbeszélést folytatott a szaúd-arábiai számvevőszék elnökével - közölte az ÁSZ.