Gedeon napja van. | 2024.03.28

Jövő hétfőig várja az ÁSZ a tájékoztatókat a politikai hirdetések adatairól

2018-04-16 16:22:00

Még egy hétig nyújthatják be a sajtótermékek az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) tájékoztatóikat a politikai hirdetések adatairól - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

    A közleményben emlékeztettek, a választási eljárásról szóló törvény szerint azon sajtótermékeknek, amelyek a választást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést tettek közzé, a választást követően 15 napon belül kell tájékoztatniuk a számvevőszéket azokról. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell, hogy az adott sajtótermék az egyes jelöltek és jelölő szervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, mennyiért, mikor és milyen terjedelemben tette közzé.
    Az ÁSZ a tájékoztatásokat jövő hétfőig fogadja elektronikus úton a valasztas@asz.hu címen, postai úton a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címen, valamint személyesen hivatali időben a 1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 10. szám alatt. Az adatok benyújtásához segítség a szervezet honlapján, a Választások menüpont alatt található. Az ÁSZ a könnyebb feldolgozhatóság érdekében az elektronikus beküldést javasolja.
    A szervezet a közzétett politikai hirdetéseket az adatok feldolgozása után sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon ellenőrzés és változtatás nélkül teszi közzé - olvasható a közleményben.