Gedeon napja van. | 2024.03.28

Gál Kinga: azért szapulják Magyarországot, mert nem áll be a sorba

2018-04-12 15:45:00

Azért szapulják Magyarországot, mert nem áll be a sorba, hanem kiáll a migránsok kötelező betelepítése ellen - jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) Magyarországról készülő különjelentés tervezetéről folytatott csütörtöki vitában, Brüsszelben. 

    Közölte: a szakbizottság eljárása a magyar ellenzék és sajtója, valamint a civil szervezetek segítségével a demokratikus választások teljes semmibevételét jelenti, holott a jogállamiság alapja a demokratikus választások eredményeinek elfogadása lenne.
    Az Európai Parlament (EP) szakbizottságának eljárása előre megkomponált koncepciós pernek néz ki, ahol előre eldöntött politikai döntés születik, ugyanis a tényszerűség teljes mértékben hiányzik a bemutatott jelentésből - mondta Gál Kinga.
    Kijelentette, Magyarország továbbra is kiáll a migránsok kötelező betelepítése ellen. A magyarokat nem kell megvédeni, kiváltképp nem önmagukkal szemben - tette hozzá a képviselő.
    A fideszes képviselő az ülés után magyar újságíróknak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy komoly vita várható a jövőben is, ugyanis a jelentés készítőit szerinte a "legkevésbé sem érdeklik a tények és a valóság". Információikat mindenkor ugyanabból a forrásból szerzik be. A viták során a legdurvább hazugságok és csúsztatások hangzanak el, ugyanis a meghallgatásokra mindig ugyanazokat hívják meg, akik egyesek véleménye szerint függetlenül látják a magyarországi helyzetet.
    Aláhúzta, a magyarországi demokrácia meglétét mutatja, hogy a magyar szavazópolgárok magas részvétel mellett erősítették meg a kormányt és azt az utat, amelyen eddig járt. Ha a választások eredménye némelyeknek nem tetszik, azok magát a demokráciát és a jogállamiságot kérdőjelezik meg - tette hozzá a képviselő.
    Azért szapulják Magyarországot, mert nem áll be a sorba, hanem kiáll a migránsok kötelező betelepítése ellen - jelentette ki Gál Kinga.
    Járóka Lívia fideszes EP-képviselő az ülésen felszólalva szomorúnak nevezte, hogy egyes EP-képviselők a romákat használják arra, hogy a magyar kormányon "próbáljanak ütni". Azon a kormányon, amely először küldött roma képviselőt az Európai Parlamentbe, programot indított a romák felzárkóztatására, lehetővé tette a lakáshoz jutást, a közmunkához és oktatáshoz való hozzáférést, és amely megszüntette romák elleni támadásokért felelős Magyar Gárda félelemkeltő tevékenységét.
    Morvai Krisztina független EP-képviselő felszólalásában hangsúlyozta: az Európai Unió azért támadja Magyarországot, mert kiáll a nemzeti szuverenitása mellett és nem hagyja, hogy bevándorló országgá váljon. Reményei szerin ez példát mutat Európa más országainak, hogy van lehetőség a szabadságra.
    Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője az ülést követően újságíróknak elmondta, hazugság az, hogy a Fidesz szerint az EP jelentése válasz és bosszú a magyar választások eredményére és arra a kormányzati szándékra, amely meg akarja védeni a magyarságot Soros Györgytől és kötelező betelepítési kvótától. Ebből is látszik, hogy a Fidesz ott folytatja, ahol abbahagyta a választási kampány végén: hazudik a magyar társadalomnak és hazudik az európai intézményeknek. Vitái során pedig pajzsként tartja maga előtt a magyar nemzetet és rá hivatkozva védi azokat a bűntetteket, amelyeket elkövetett az európai források felhasználása, vagy a magyar demokrácia tönkretétele kapcsán - közölte.
    "Roppantul sajnálom és szégyellem, hogy Magyarország belpolitikája, Magyarország kormányzó hatalmi gépezete ilyen helyzetbe hozott mindannyiunkat" - fogalmazott.
    Ha most jelentkezne Magyarország az Európai Unióba, nem vennék fel - tette hozzá.
    Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője magyar újságíróknak a vitát követően elmondta, a jelentés világos képet fest arról, hogy Magyarországon olyan kormányzati politika zajlik, amely tudatosan megtagadja és rendszeresen szembemegy azokkal az értékekkel, amelyekre az Európai Uniót felépítették.
    "Nem kell csodálkozni azon, hogy ilyen helyzetben az Európai Unió szükségét érzi annak, hogy megvizsgálja, alkalmas-e még az uniós tagságra Magyarország" - fogalmazott a képviselő.