Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bakondi: Nyugat-Európa tudja a megoldást, csak nem alkalmazza

2018-04-12 13:59:00

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint Nyugat-Európa tudja a megoldást a migrációs válságra, csak nem alkalmazza, noha polgáraik számos közelmúltbeli választáson jelezték, elégedetlenek azzal, amit kormányaik tettek ebben a kérdésben és a terrorizmus megfékezéséért.

    Bakondi György csütörtökön a Kossuth rádió 180 perc című műsorában megjegyezte: a magyar kormány álláspontja a kérdésben "egy centimétert sem változott", negatív, a határokon megállítandó folyamatnak tartja a migrációt, amelynek kiváltó okait kell kezelni, az útra keltek kérelmét pedig az Európai Unió határain kívül kell elbírálni, meghatározott időre és adott országba engedve be ezeket az embereket.
    A főtanácsadó megjegyezte, az Európai Unió és az ENSZ ismertté vált elképzelései "a helyzetet még tovább is ronthatják". Kitért arra is, hogy mind nehézkesebb azok kiutasítása, akik nem kaptak menekültstátuszt, mivel ezek az emberek vagy eltűnnek a hatóságok látóköréből, vagy  "a kiutasítási tilalmak valamelyik szegmense alá húzódnak".
    Az M1 aktuális csatorna műsorában arról is beszélt Bakondi György, hogy nincs vége a migrációnak, tovább működik - újabban egyre több iránival - a balkáni útvonal, amit az is elősegít, hogy a perzsa állam polgárai már vízummentesen utazhatnak Szerbiába, az érkezők egy része pedig "csak az ide útra vesz jegyet".