Auguszta napja van. | 2024.03.29

Folyamatosan érkeznek a külföldi gratulációk Orbán Viktornak

2018-04-12 08:45:00

Továbbra is folyamatosan érkeznek külföldi politikai, gazdasági, sport- és társadalmi vezetőknek a választási győzelemhez gratuláló levelei Orbán Viktor hivatalába - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

    "A teljesség igénye nélkül" említette Mongólia, a Seychelles-szigetek, Azerbajdzsán, Albánia államfőjének, valamint Szlovénia és Szerbia miniszterelnökének, illetve Bosznia-Hercegovina vezetőinek gratulációját.
    Havasi Bertalan tájékoztatása szerint gratuláló levelet küldött Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke, illetve az EPP több tagpártjának vezetője; ezen kívül az Osztrák Szabadságpárt frakcióvezetője, a szászországi parlament CDU frakciójának vezetője és az izraeli Kneszet alelnöke, aki egyben az izraeli-magyar baráti tagozat elnöke is.
    Érkezett gratuláció Orbán Viktornak a Nemzetközi Úszó Szövetség vezetőitől, a horvát labdarúgó szövetség elnökétől, a Suzuki Motor Corporation elnökétől, és az ENSZ infokommunikációs szervezetének (ITU) főtitkárától is.