Gedeon napja van. | 2024.03.28

Gulyás Gergely: sorskérdés a bevándorlás

2018-04-06 11:15:00

A Fidesz frakcióvezetője szerint a számtalan politikai vita közepette a bevándorlás valóban sorskérdés: ha egyszer hibáznak ebben a kérdésben, akkor "nincs visszaút".

    Gulyás Gergely a Magyar Hírlapnak adott, a napilap pénteki számában megjelent interjújában azt mondta, színvonalában az idei kampány minden eddigit alulmúlt, pedig korábban még bíztak abban, hogy az ország előtt álló legfontosabb kérdésekről az egymással szemben álló politikai erők megismertethetik véleményüket a választópolgárokkal. De az ellenzék a "botránypolitizáláson" kívül semmi másban nem érdekelt. "Ha arról kellene beszélni, hogy Magyarország mit ért el 2010-től mostanáig, akkor a választást csak a demokratikus normák miatt kellene megtartani, mivel az eredménye előre garantálható lenne" - fogalmazott a politikus.
    Arról, hogy az ellenzék tagadja, hogy lebontaná a határzárat, Gulyás Gergely azt mondta, Karácsony Gergely néhány éve LMP-s képviselő volt, majd az Együtt és a PM, most pedig az MSZP listavezetője. "Karácsony Gergely éppen aktuális pártállását és véleményét nem kezelném szentírásként - fogalmazott a kormánypárti frakcióvezető, hozzátéve, hogy a baloldal a migrációt támogatja, és az ellenzék politikusai engednének a nyomásnak, és elfogadnák a felső korlát nélküli betelepítési kvótát.
    A választáson induló jelöltekről a Fidesz frakcióvezetője úgy nyilatkozott, hogy a "nemzeti oldal" jelöltjeivel szemben formálisan lesz legalább két jelölt, de ez csak azért van így, mert a Gyurcsány Ferenctől Karácsony Gergelyen és Szél Bernadetten át Vona Gáborig terjedő ellenzéki koordináció ezt találta az együttműködés leghatékonyabb formájának, a szélsőbaltól a szélsőjobbig terjed az együttműködés.
    Gulyás Gergely leszögezte, nem gondolkodnak a Fideszben azon, hogy szükség esetén kivel alakítanának kormányt, mert az ellenzék velük, ők pedig a jelenlegi ellenzékkel nem akarnak koalíciót kötni.
    Ha a Fidesznek nem sikerül többséget szereznie, akkor  Vona Gábornak, Gyurcsány Ferencnek, Karácsony Gergelynek és Szél Bernadettnek közösen kellene működőképes kormányt alakítani. Ez viszont még szerintük is lehetetlen - értékelt.
    A frakcióvezető elmondta, voltak olyan szimpatizánsaik, akik azt mondták, túl sokat beszélnek a bevándorlásról, de az interjúban világossá tette: a bevándorlás sorskérdés, ha egyszer hibáznak, akkor nincs visszaút. A bevándorlás feltartóztatása az ország szempontjából egzisztenciális kérdés - hangoztatta. 
    A választások eredményével kapcsolatban a frakcióvezető azt mondta, reméli, hogy a Fidesz-KDNP legalább száz mandátumot szerez, minden e fölötti mandátum "ajándék", amelyet meg kell becsülni és meg kell szolgálni.