Emma napja van. | 2024.04.19

Gyaloglással gyűjt pénzt húsz programozó fogyatékos fiataloknak

2018-04-04 12:15:00

A Liferay munkatársai virtuális világkörüli sétával 4 millió 75 ezer forintot szeretnének gyűjteni fogyatékos fiataloknak egy év alatt - közölte a Kézenfogva Alapítvány ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

    Pordán Ákos kifejtette, húsz programozó az egészségesebb életmód érdekében versenyt rendezett, hogy ki gyalogol közülük többet. A gyaloglást lépésszámlálókkal mérik, céljuk, hogy egy év alatt összesen 40750 kilométert tegyenek meg.
    Létrehoztak egy jótékonysági honlapot, ahol a megtett lépéseik alapján világtérképen jelölik, "merre járnak", emellett eseményeket szerveznek, amelyek alkalmával szintén pénzt tudnak gyűjteni - tette hozzá.
    Az alapítvány igazgatója azt mondta, az adomány összegét fogyatékos fiatalok felkésztésére és munkába helyezésére fordítják majd. Egy ember elhelyezéséhez körülbelül 150-200 ezer forint szükséges - fűzte hozzá.
    A Kézenfogva Alapítvány idén 25 éves, tíz éve foglalkozik fogyatékosokkal. Számos vállalattal kapcsolatban állnak, akik jelzik nekik, hogy milyen munkaerőre lenne szükségük, ők pedig felkészítik rá a fiatalokat - ismertette Pordán Ákos.
    A munkáltatók 90 százalékban elégedettek az általuk küldött dolgozókkal - emelte ki.
    Adományozni és a virtuális gyaloglás útvonalát nyomon követni a http://www.kezenfogvamozdulunk.hu honlapon lehet.