József napja van. | 2024.03.19

Balog: sorsdöntő választás előtt állunk

2018-04-04 09:15:00

Április 8. sorsdöntő nap, nem négy vagy nyolc évről, hanem gyermekeink és unokáink jövőjéről döntünk - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere kedden Hódmezővásárhelyen.

    Balog Zoltán a susáni városrészben Lázár Jánossal közösen tartott utcafórumon közölte, nagyon nehéz helyzetből indult az ország, de az építkezés elindult Magyarországon. 
    Ez kerülhet veszélybe - tette hozzá.
    Emlékeztetett rá, 2015-ben - a méltatlan támadások ellenére - Magyarország volt az egyetlen, amely határozottan ellenállt a migrációknak. Mint mondta, érdemes figyelni a híreket, azokban az országokban, ahol már "bent vannak" a bevándorlók, mit jelent ez a terrorizmustól kezdve a biztonságon át a szociális problémákig.
    A politikus azt kérte a mintegy hatvanfős hallgatóságától, hogy a választáson a Fideszt és jelöltjét, Lázár Jánost támogassák. Mint mondta, közelről látta politikustársa munkáját, óriási teljesítmény, amit a közigazgatás átalakítása, az ország, a térség építése érdekében és korábban polgármesterként Hódmezővásárhelyen tett.
    Lázár János kérdésre válaszolva kifejtette, az államnak arra kell törekednie, hogy garantálni tudja minden idős számára a fizikai és anyagi biztonságot. A politikus úgy fogalmazott, "a rend emberének" tarja magát, mindig támogatni fog minden törvényi szigorítást. Felidézte, előterjesztője volt a "három csapás törvénynek", támogatta a rendőrség létszámának emelését.
    Az országban 2,7 millió nyugdíjas él, közülük sokaknak alacsony a nyugdíja. Nekik rezsicsökkentéssel, az alapvető termékek forgalmi adójának csökkentésével, rendkívüli nyugdíjemelésekkel, utalványokkal kell segíteni - közölte a politikus.
    A mai sikerekben kivétel nélkül minden nyugdíjas munkája benne van. Nem csak a gyerekek után kell adókedvezményt adni, számukra ingyenes tankönyvhasználatot vagy étkezést biztosítani, vagy a szülőknek bért emelni, a nagyszülőknek is segíteni kell - mondta, hozzátéve: olyan parlamenti képviselő lesz, aki a nyugdíjemelést, -korrekciót, a nyugdíjasoknak járó utalványokat támogatni fogja.