Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bakondi: megingott az európai emberek biztonságérzete

2018-03-31 09:59:00

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint megingott az európai emberek biztonságérzete az elmúlt években, bizalmatlanná váltak és felismerték azokat a migrációval járó negatívumokat, amelyeket az Európai Unió politikáját irányítók vagy az ENSZ-ben készülő migrációs csomag szerzői nem akarnak elismerni.

    Bakondi György az M1 aktuális csatornán péntek este felhívta a figyelmet: az említettek továbbra is jónak, támogatandónak tartják a tömeges illegális bevándorlást, "semmibe véve" jogszabályokat, nemzeti érdekeket, hagyományokat és szuverenitást.
    Emlékeztetett arra, hogy 2015 óta csaknem 30 terrorcselekmény történt Európában, amelyekben 350-en haltak és 1500-an sebesültek meg.
    Kiemelte: folyamatosan érkeznek migránsok három irányból, és ez az emberek biztonságérzetének romlását, valamint a hatóságok szigorúbb fellépését és a külső határok őrzésének hatékonyabbá válását vonta magával.
    Bakondi György a kilenc nap múlva esedékes országgyűlési választásra kitérve szólt arról is, hogy szerinte a migráció kérdéséről az ellenzéki pártok változtatják álláspontjukat és igyekeznek minél kevesebbet beszélni a témáról, inkább ígéreteket tesznek az egészségügyről, az oktatásról és a választási rendszer átalakításáról. Úgy vélekedett: a magyarok, akik sokat tudnak arról, mi történik Európában és a világban, jól látják, hogy nagy érték az a köz- és nemzetbiztonsági helyzet, amelyet a kormány erőfeszítéseivel és a külső határok lezárásával elért.