Auguszta napja van. | 2024.03.29

Böjti aszaltszilvát és töltött káposztát is lehet kóstolni a Vörösmarty téren

2018-03-29 09:25:00

Böjti aszaltszilvát, csorbát és szabolcsi böjti töltött káposztát is kóstolhatnak a Vörösmarty téren a Budapesti Tavasz Vásár látogatói.

    A nagyböjtre való tekintettel péntekre böjti aszaltszilvával, csorbával, szabolcsi böjti töltött káposztával készülnek a helyi szakácsok, szombattól pedig az ünnepkör hagyományos ételeit lehet kóstolni. Lesz például nyúl vadasan vagy számos sonkaféle, például levegőn érlelt füstölt és főtt sonkák, csülök, de bivalysonka is. A vásáron felállított látványpékségben sós és édes húsvéti kalács is szül majd - közölték a vásár szervezői.
    A helyszínen készült ételkülönlegességekből ingyenes kóstolóval vár mindenkit a színpad mellett található Delikát, ahol az adott heti tematika élelmiszereit árulják elvihető formában.
    A tematikus gasztrohetekhez kapcsolódva április 25-ig minden szerda délután kulináris bemutatót is tartanak a vásár séfjei. A bárány hét alatt, április 3-8-ig a bárány- és birkaételeknek szentelnek nagyobb figyelmet, ekkor készül majd a helyszínen rozmaringos báránycsülök, roston sült bárányborda és egészben sült bárány is, a Delikátban pedig báránypástétomot és kapribogyóval készült friss juhtúrókrémet is árulnak majd házi cipóval.
    A vásárban válogatott alapanyagokból készült ételspecialitások, a régióra jellemző ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kóstolhatók, amelyek kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát.