Gedeon napja van. | 2024.03.28

A kormány nyilvánosságra hozta az adatigénylési dokumentumot 

2018-03-28 16:45:00

A kormány nyilvánosságra hozta azt az adatigénylési dokumentumot, amely álláspontja szerint bizonyítja, hogy a "Soros-hálózat már most keresi az ingatlanokat a bevándorlók betelepítéséhez".

    "A Soros-hálózat embere az állami tulajdonba került lakások listáját akarja megkapni" - írták a kormány Facebook-oldalán a feltöltött dokumentum mellé, amelyet Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján ismertetett. Az államtitkár akkor  azt mondta, március 7-én adta be kérelmet egy olyan ügyvéd, "aki nagyon szorosan kötődik a Helsinki Bizottsághoz". Közölte azt is: a magyar kormány nem adja ki ezt a listát, és áll minden fajta bírósági eljárás elé.
    A feltöltött dokumentumban - amelyben kitakarták a személyes adatokat - az igénylő a 2017. január 1-jétől 2018. február 28-ig a magyar állam öröklés jogcímén megszerzett budapesti lakásainak listáját kéri helyrajzi szám és cím szerint.
    Zsigó Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán újságírókkal közölte, a Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy adja ki azt a dokumentumot, amely igazolja, hogy a Magyar Helsinki Bizottság embereihez köthető a lakáslistáról szóló adatkérés.