Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Fidelitas online kampányt indított Janiczak Dávid lemondatásáért

2018-03-27 18:30:00

A Fidelitas online kampányt indított Janiczak Dávid, a Jobbik alelnökének lemondatásáért - közölte Párkányi Eszter, a szervezet szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

    Mint felidézte, a napokban kiderült, hogy a jobbikos politikus botrányos stílusban beszélt nőkről, egyik beosztottját pedig erőszakos közösüléssel fenyegette meg.
    Ez minden mérce szerint elfogadhatatlan - jelentette ki a szóvivő, aki bírálta, hogy Vona Gábor pártelnök többszöri felszólításra sem mondatta le az alelnököt.
    Párkányi Eszter elmondta: a nyomásgyakorlás érdekében intenzív online kampányba kezdenek, ennek első állomása - egy félperces videó - már elérhető a Fidelitas Facebook-oldalán. Ezt további akciók fogják követni egészen addig, amíg Vona Gábor el nem távolítja a közéletből és a Jobbikból Janiczak Dávidot - fejtette ki.
    A rövid videón egyebek mellett az látható, hogy Vona Gábor az esetet kommentálva azt mondta: szerinte ez bárkivel megeshet. A Fidelitas ezt botrányosnak minősítve azt kéri az emberektől, emlékezzenek erre, amikor április 8-án szavaznak.