Auguszta napja van. | 2024.03.29

Erőszak Vona Gábor ózdi fórumán

2018-03-24 23:49:30

Kudarcként lehet értékelni a Jobbik elnökének, Vona Gábornak, a szombat délelőtti kazincbarcikai és ózdi kampányát. A „csicskapártként” emlegetett, Simicska Lajos, oligarcha, dicsőségesebb napokat megélt nemzeti radikális pártja, elvesztette identitását, és vele együtt a jobboldali szavazóbázisát. A „néppártosodás”útján nyikorgó roncspártból folyamatosan lépnek ki a régi tagok, mert nem tudnak azonosulni Vona Gábor és társai elvtelen politizálásával, és a cicás fillinggel - állítja több egykori jobbikos.

- A Jobbik mamár úgy néz ki, mintha Terry Gene Bollea, alias Hulk Hogan, csipkés, fodros rózsaszín ruhácskában, az ölében fekvő csivavát simogatná. A Magyar Gárda, az alapítók és a régi tagok mind hátat fordítottak Vonának. Nagyon nehéz szembesülni azzal amivé lett ez a párt – int keserűen Vonáék felé csalódott jobbikos forrásunk.

A kormányváltást követelő "tömeg" Vona Gábor kazincbarcikai fórumán. A jelenlévők több, mint fele a Jobbik pártelnökének stábjához tartozik.

A kampány hajrájában a hatalomért kétségbeesetten küzdő Vonára, gyakorlatilag alig kívácsiak a választók. A pétervásári csúfos bukás óta a pártelnök nem tart zárt helyen lakossági fórumot, helyette előszeretettel látogatja a szombati piacokat, hogy ne csak a fórumára beülő tíz-tizenkét emberrel találkozzon.

A hétvégi nagybevásárlást intéző emberek megálltak, és egy pillantást vetettek a politikai bolhacirkuszra, amelyen a harminc – negyven szervezővel együtt kb. hetvenen vehettek részt. Az észak-borsodi kisváros Vásárcsarnoka előtti röpgyűlés mellett elhaladó kazincbarcikaiak epés megjegyzései, nem éppen hízelgőek a „cuki” Vonára nézve.

Szól a müezzin és traszparensek hírdetik Vona Gábor iszlám iránti vonzalmát.

Napok óta folytatott hírverés ellenére, pár tucat érdeklődő, és Vonával érkezett kb. harminc - negyven stábtag vett részt a Jobbik elnökének szombati utcai megmozdulásain. Úgy látszik a „néppártosodás” inkább viszi, mint hozza a szavazókat.

Vona performanszát Kazincbarcikán és Ózdon is tüntetők zavarták meg. Hangosan szólt a müezzin, és a magasra tartott transzparansek mondatai emlékeztették a jelenlévőket a Jobbik elnökének az iszlámhoz kötődő vonzalmára.

Ózdon a cukisodó áltolerancia leple alól felsejlett a nyers erőszak, mert a némán álló demonstrálók kezéből, az egyik újhullámos néppártosodó kitépte a molinót és elszaladt vele.

Vona köré áthatolhatatlan gyűrűt vont népes stábja, elzárva a fórumozók elől, ami azt jelzi, hogy a Jobbik elnökének eddigi cukisodása még nem feledteti a zsidók és cigányok elleni korábbi kirohanásait.

Vona Gábor ellen tüntető az ózdi piacon, kezében a visszaszerzett kitépett molinó. A kép jobboldalán, egy jobbikos aktivista nő, a tüntetőt,  az "arcába nyomott" szelfibottal "terrorizálja".

A szűk egyórán keresztül tartó vona-monológ, a szokásos hőzöngésen túl, nem tartalmazott semmi újat. Ígérgetései vetekedtek Gyurcsány Ferenc testvér – a vizet, gázt, villanyt ingyen adjuk – hagymázas vízióival. A hallgatóság józan tagjai hülledezve hallgatták Vona Gábor, negyven év után mindenkit nyugdíjba küldünk utópiáját.

Már csak az az egy kérdés maradt nyitva, ha mindenki nyugdíjba megy negyven év után, elöregedő, növekvő átlagéletkorú társadalmunkban végül ki termelné meg a nyugdíjakat?

Erre a választ és újabb kérdés felvetődését a "cukisodó" Vona freudi gondolatai adhatnák meg. Ezek szerint, a korai nyugdíjazások nyomán fellépő munkaerőhiány mérséklését a migránsok betelepítése jelentené?