Andrea napja van. | 2024.04.18

Ingyenes hangversenyt adnak a Nemzeti Filharmonikusok a Bach Mindenkinek Fesztiválon

2018-03-23 09:15:00

Ingyenes hangversenyt ad vasárnap a Svábhegyi Református Templomban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Bach Mindenkinek Fesztivál programjaihoz csatlakozva.

    A koncerten Johann Sebastian Bach d-moll partitája, részletek A fúga művészetéből, valamint a h-moll szvit hangzik el. Közreműködik Papp Dániel és Miczki Rita (hegedű), Balogh Enikő (brácsa), Deák György (cselló), Sztankov Iván (nagybőgő), valamint Duleba Lívia (fuvola) - közölte a zenekar csütörtökön az MTI-vel.
    A Bach Mindenkinek programsorozatot negyedik alkalommal, fesztiválként másodszor rendezik meg, idén március 21. és 25. között országszerte. A szervezők mintegy 100 helyszínen, több mint 300 koncerttel és kiegészítő programmal várják a közönséget. 
    A kezdeményezés New Yorkból indult el 2010 ben, Magyarország 2015-ben csatlakozott az eseménysorozathoz. Először csak 5 helyszínen voltak hallhatók Bach muzsikái, majd egyre több művész, zeneoktatási intézmény és zenekar csatlakozott a programokhoz. Tavaly a rendezvény fesztivállá nőtte ki magát. A cél, hogy a Bach Mindenkinek Fesztiválon a forgalmasabb köztereket, aluljárókat, bevásárlóközpontokat és egyéb helyszíneket Bach zenéje töltse meg.