Auguszta napja van. | 2024.03.29

Médianéző: továbbra sincs megállapodás az ellenzéki összefogásról 

2018-03-20 11:45:00

Továbbra sincs olyan egységes ellenzéki összefogás, amilyet a hódmezővásárhelyi önkormányzati választás után kilátásba helyeztek a pártok - mondta a Médianéző igazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában. 

    Boros Bánk Levente hozzátette: azóta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kijelentette, hogy csak a parlamenti együttműködés lehetőségét látja a Jobbikkal. Az LMP azonban csak akkor hajlandó együttműködni, ha a Jobbikot is beveszik az ellenzéki összefogásba, így ezzel a lépéssel az LMP-re háríthatja az együttműködés meghiúsulását Gyurcsány Ferenc - mondta az igazgató.
    Véleménye szerint Gyurcsány Ferenc kényelmes pozícióban van, nagy eséllyel bekerül az Országgyűlésbe és pártjának saját frakciója is lesz, a többiekkel való együttműködésre valójában nincs is szüksége.
    Tizenkilenc nap van a választásokig és bizonytalanság uralkodik az ellenzéki pártok között, azt sem tudják eldönteni, hogy ki kivel fog össze, arról már nem is beszélve, hogy miként valósulna meg az együttműködés - mondta Boros Bánk Levente.