Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tuzson: a választás tétje az, hogy milyen országban nőjenek fel a gyermekeink

2018-03-10 09:44:00

Az országgyűlési választás alapvető tétje, hogy a gyermekeink milyen országban nőjenek fel - közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Fidesz-KDNP választási fórumán pénteken Veszprémben.

    Tuzson Bence azt mondta: ha az április 8-ai választások után más irányt vesz a magyar politika, akkor ötven, száz vagy akár kétszáz évre is megváltozhat az ország sorsa.
    Hozzátette, az a kérdés, hogy lesz-e egy olyan nemzeti kormányunk, amely képes megvédeni Magyarországot, meg tudja állítani a bevándorlás folyamatát és Brüsszelben is nyíltan kimondja a véleményét.
    Az államtitkár kiemelte: a népességpolitikában nem mindegy, hogy betelepítéssel akarják megváltoztatni a népességet, vagy egy okos családpolitikával kívánják megállítani a népességfogyást. 
    Mint mondta, Magyarországon 2010-ben átlagosan családonként 1,22 gyermek született, most pedig már 1,5-nél tart az ország. 
    Tuzson Bence úgy fogalmazott: csak a családra építő ország válhat sikeressé, egy "atomizált, személyekre építő" ország soha nem lesz annyira eredményes.
    A kormányzati eredményekről szólva a politikus felidézte: 2010-ben ott volt Magyarország gazdasági szempontból, mint Görögország. Azóta képesek voltunk az IMF-hitelt kiváltani, megszüntettük az ország energiafüggőségét, négy százalék alatt van a munkanélküliség és emelkedett a minimálbér - sorolta. 
    Hangsúlyozta: ma Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa, 2010-hez képest felére csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, és ezt kell megőrizni.
    Egy biztonságos országban lehet növelni a gazdasági teljesítményt, lehet növelni a foglalkoztatottságot, lehet nyugdíjemelést, nyugdíjprémiumot adni, lehet csökkenteni a munkára rakódó terheket és tovább lehet növelni a béreket - mondta Tuzson Bence. Hozzátette: ehhez egy erős kormány kell, amelynek megvan Magyarországon és Európában is a cselekvési képessége.
    Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP Veszprém megye 1-es választókerületében indított országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: évekig dolgozott Navracsics Tibor mellett, őt tartja mentorának és véleménye szerint egy országgyűlési képviselőnek a térség fejlődéséért kell dolgoznia.