Emma napja van. | 2024.04.19

Több mint egymilliárd forintból fejlesztik idén az egri Markhot Ferenc Kórházat

2018-03-01 20:10:00

Egymilliárd forintot meghaladó összegű állami és uniós, valamint saját forrásból valósulnak meg fejlesztések idén a Markhot Ferenc Kórházban - jelentette be a főigazgató az intézmény gazdálkodásáról és szakmai munkájáról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, Egerben.

    Vácity József kiemelte: tavaly több mint 30 közbeszerzési eljárást folytattak le, a munkák egy része elkészült, illetve jelenleg is tart. Az elmúlt bő fél évben mintegy 916 millió forint értékű infrastrukturális fejlesztés, valamint eszközbeszerzés valósult meg, vagy fejeződik be hamarosan. A nővérszálló 470 millió forintos belső felújítása és a szimulációs labor 200 millió forintból történő kialakítása 2018-ban várhatóan szintén lezárul - sorolta.
    A főigazgató hangsúlyozta, hogy mindezt több, országosan is példaértékű kezdeményezésükhöz hasonlóan az intézmény stabil, kiegyensúlyozott pénzügyi helyzete és munkatársi közössége tette lehetővé.
    A múlt évet 150, az ideit 560 millió forintos költségvetési többlettel kezdték, miután korábban - a kormány "pozitív egészségpolitikai intézkedéseire" alapozva - sikerült csökkenteniük működési kiadásaikat - tette hozzá.
    Vácity József kitért arra, hogy a szakmai munka minősége hosszú távon biztosított, hiszen minden eddiginél több, 42 rezidens dolgozik az egri kórházban, ahová az elmúlt időszakban 8 szakorvos saját elhatározásából "igazolt át" más intézményekből.
    Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, a város és a térség országgyűlési képviselője az eseményen hangsúlyozta: jelentős eredményeket sikerült elérni az egészségügyben, de sok még a tennivaló. Közlése szerint az elmúlt években országszerte 77 kórház újult meg, 30 új mentőállomást építettek és további 97-et korszerűsítettek. Ezzel párhuzamosan 516 új mentőautó is munkába állt.
    A helyi eredményeket sorolva rámutatott: a Markhot Ferenc Kórház munkája országosan is példaértékű. Ennek egyik bizonyítéka a fiatal orvosokat tavaly óta támogató, Ringelhann Béla-ösztöndíj, amely a nemzetközi hírű, egri származású professzor nevét visel. Emlékeztetett: ezt megelőzően, mintegy 270 millió forintból, "egy régi Hospinvest-adósságot" - több mint 1200 dolgozó elmaradt cafeteriáját - is sikerült rendezniük.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó