Emma napja van. | 2024.04.19

Irányadónak nevezte a V4-ek európai politikáját az Olasz Testvérek vezetője

2018-02-28 12:55:00

"A visegrádi országok védik meg a gazdaságot a nagy spekulációtól és az európai identitást az iszlamizációtól" - mondta Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali párt vezetője a La Stampa olasz napilap szerdai jelentése szerint.

    Meloni szerdán, néhány nappal az olasz parlamenti választások előtt, Budapesten Orbán Viktor kormányfővel tárgyalt. A politikus még a találkozó előtt nyilatkozott.
    Giorgia Meloni közölte: látogatásával jelzést kíván küldeni az Európai Uniónak. A pártvezető nevetségesnek nevezte, hogy az olasz politikusok Brüsszelbe járnak, miközben a V4-ek európai politikája sokkal érdekesebb.
    Az olasz politikus közölte: a V4-ek európai politikáját tartja irányadónak. 
    "Azt gondolom, hogy Olaszországnak inkább ezzel a csoporttal kellene párbeszédet folytatnia, mint a francia-német tengellyel" - tette hozzá az FdI vezetője.
    Az FdI a Silvio Berlusconi vezette olasz jobbközép választási koalíció tagja. A felmérések szerint a jobbközép koalíciónak jó esélye van a győzelemre a március 4-ei parlamenti választásokon. 
    Korábban Matteo Salvini, a jobbközép koalíció nagyobb pártja, az Északi Liga vezetője jelentette ki, hogy Orbán Viktor Európája az, amely neki tetszik.