Andrea napja van. | 2024.04.18

Kilenc év fegyházra ítélték a nyíregyházi postást megkéselő férfit

2018-02-27 16:34:00

Első fokon kilenc év fegyházra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly októberben megtámadott és késsel megsebesített egy postást Nyíregyházán - tájékoztatta a törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-t.

    Toma Attila közleményében azt írta, hogy D. D. vádlottat felfegyverkezve, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás kísérletében és súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.
    A tényállás szerint a korábban postásként dolgozó vádlott tavaly október 12-én délelőtt egy Vasvári Pál úti társasház lépcsőházában akart kirabolni egy postai kézbesítőt, akinek a válltáskájában 160 ezer forint volt. A vádlott késsel legalább ötször szúrt és csapott a postás felé, akinek a dulakodás közben sikerült támadója kezéből kirúgnia a kést. A vádlott pénz nélkül menekült el a helyszínről, a késszúrások miatt a kézbesítő súlyos és könnyű sérüléseket szenvedett - ismertette.
    A bíróság a cselekményét előre kitervelő, fegyvert használó vádlottal szemben indokoltnak tartotta a fegyházbüntetés alkalmazását, ugyanakkor azt is figyelembe vette, hogy a vádlott büntetlen előéletű, cselekményét megbánta, és a sértett megbocsátott neki - tette hozzá a szóvivő.
    Az ítélet nem jogerős.