Gedeon napja van. | 2024.03.28

Lelkes tömeg fogadta a téli olimpiáról hazatért magyar sportolókat

2018-02-25 18:23:00

Több száz fős lelkes tömeg, családtagok, barátok, szurkolók és a sajtó munkatársai fogadták vasárnap kora délután a Gyakorló Jégcsarnokban a phjongcshangi téli olimpiáról hazatért magyar sportolókat.

    A "Gratulálunk!" felirattal, az aranyérmes magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó tagjainak fényképével és egy nemzeti lobogóval feldíszített autóbuszok egy óra előtt pár perccel gördültek be a csarnok elé. 
    A rövid ünnepség keretében egyenként szólították színpadra a Phjongcshangban szerepelt sízőket és korcsolyázókat, akik közül mindössze a korábban hazatért két sífutó, Kónya Ádám és Szőcs Emőke hiányzott. A sor Hozmann Szonjával kezdődött, majd a Magyarország első téli olimpiai bajnoki címét nyert rövidpályás gyorskorcsolya-váltó tagjaival zárult. 
    Mindeközben kivetítőn felelevenítették a téli olimpia magyar szempontból legemlékezetesebb pillanatait, Jászapáti Petra, valamint a férfi és női rövidpályás gyorskorcsolya-váltó döntőit.
    A legnagyobb tapsot és éljenzést természetesen a legsikeresebb magyar versenyző, Liu Shaolin Sándor kapta, akit kézről kézre adtak a lelkes szurkolók.
    "Nagy öröm, hogy ennyien kijöttek köszönteni minket. Fantasztikus érzés, erre nincsenek szavak" - mondta a fogadtatásról Liu Shaolin Sándor, aki azt is elárulta, hogy kikapcsolódásként elsőként moziba fog menni, de túl sok ideje nem marad a pihenésre, mert kedden már újra edzenie kell. Az egyéniben két ötödik és egy nyolcadik helyezést is elért short trackes egyébként ezúttal egy új kabalát, egy aranyból készült szerencsetollat viselt a fülében. 
    "Sokszor elmondtuk, azért megyünk ki, hogy nyerjünk. Megcsináltuk, sikerült" - foglalta össze a lényeget az aranyérmes csapat legtapasztaltabb tagja, a negyedik olimpiáján szerepelt Knoch Viktor.
    Az ünnepség végén elhangzott, hogy Magyarország az egy arannyal a 21. helyen végzett a téli olimpia éremtáblázatán, s a váltó sikerének köszönhetően 302-re emelkedett a magyar olimpiai bajnok sportolók száma.
    A hivatalos ceremónia után a váltó tagjai még több mint egy órán keresztül fogadták a gratulációkat, adták az autogramokat, interjúkat, illetve fényképezkedtek a rajongókkal.