Emma napja van. | 2024.04.19

Tolerancia díjat kapott Soros György – a sok millió kifosztott embert nem hívták a díj átadására

2018-02-25 10:34:00

Emberjogi díjjal tüntette ki Soros Györgyöt a düsseldorfi Tonhalle. A díjat Fischer Ádám a Düsseldorfi Szimfónikusok főzeneigazgatója alapította 2016-ban. Első alkalommal az Orvosok Határok Nélkül szervezet, második alkalommal a világot felforgató, a gazdasági érdekeit a demokráciaexport köpenyébe bújtatott spekuláns amerikai milliárdos, George Soros kapta.

Kár, hogy a fényűző díjátadáson nem lesz jelen az a sok tízmillió károsult, akiket az elmúlt évtizedekben a „tolerancia pápája” a „filantropia megtestesítője” nemes egyszerűségggel kifosztott. Sorosra a magasztos jelzők helyett jobban illik a spekulánsok császára, a tőzsdék cápája elnevezés.

A spekuláns, nyílt társadalmat propagáló álarca mögött, egy kőkemény, kegyetlen, kizárólag az üzleti érdekeit minden áron érvényesítő vadkapitalista lapul.

Soros gazdagodását tízmilliók egyéni tragédiája kisérte, kíséri. A jóságos spekuláns, időnként dob „egy marék zöldhasút” az álcivileknek, akik elintézik, hogy az adott országban az emberei kerüljenek hatalomra, és máris sokszorosan megtérül a „befektetett marék dollár”.

George Soros, ha szétosztaná a 6500 milliárd forintnyi összespekulált vagyonát sem tenne semmi jót, csak visszaadná azoknak, akiket "törvényesen kifosztott": az angol családoknak, a magyar OTP befektetőknek, az amerikai és más nemzetiségű kisbefektetőknek. Vég nélkül lehetne sorolni a filantróp Soros áldozatait.