Auguszta napja van. | 2024.03.29

A kormány MNB-vizsgálatot kér egy biztosító miatt

2018-02-23 16:27:00

A kormány azonnali vizsgálatot kér a Magyar Nemzeti Banktól (MNB) a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit "zaklató biztosító" miatt - tudatta a Miniszterelnöki Kabinetiroda pénteken az MTI-vel.

    "Felháborítónak tartjuk", hogy a veronai buszbalesetet áldozatainak hozzátartozóit az egyik biztosítótársaság megalázó eljárásnak és elmeorvosi vizsgálatnak teszi ki. Ez teljesen elfogadhatatlan és megalázó - áll a Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára által jegyzett közleményben.
    A kormány az ügy miatt a pénzügyi felügyeletet ellátó MNB-hez fordul és azonnali vizsgálatot kér - közölte a kabinetiroda.
    A Blikk pénteki számában számolt be arról, hogy a veronai áldozatok kártérítésre jogosult hozzátartozóit elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá az ügyben érintett biztosítótársaság kérésére.
    Az olaszországi Verona közelében tavaly január 20-án éjjel 17-en vesztették életüket, mikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz balesetet szenvedett. A buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr.