Auguszta napja van. | 2024.03.29

Átadták az UNICEF kibővített szolgáltató központját Budapesten

2018-02-23 14:50:00

Átadták az ENSZ Gyermek Alap (UNICEF) budapesti globális szolgáltató központjának kibővített irodakomplexumát pénteken Budapesten.

    Az átadási ünnepségen Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára kiemelte: az UNICEF szolgáltató központ bővítéséhez nyújtott támogatással Magyarország hozzájárulhat a szervezet hatékonyságának további növeléséhez. 
    A magyar kormány által biztosított körülmények érdemben segíthetik az UNICEF globális küldetésének zökkenőmentes működését és sikeres tevékenységét a világ valamennyi gyermekének érdekvédelmére - fogalmazott.
    Az államtitkár kifejtette: Magyarország mindig örömmel fogadta, ha több évtizedes ENSZ-tagsága során az ENSZ valamelyik szervezete Magyarországot választotta új irodája, központja helyszínének. 
    Magyarország teljes mértékben elismeri az UNICEF munkáját, amelyet a gyermekek jóllétének javítására, jogaik védelmére végez - jelentette ki Mikola István.
    Mark Beatty, a budapesti szolgáltató központ igazgatója kiemelte: a 2015-ben megnyitott központ nagy mértékben hozzájárult az UNICEF hatékonyságának növeléséhez és költségeinek csökkentéséhez.
    Mint mondta, a szervezet hálás a Magyarország által az elmúlt években nyújtott támogatásért és azért a kiváló együttműködésért, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumával alakítottak ki.
    A gyermekek érdekeiért, helyzetük javításáért és jogaik védelméért tevékenykedő világszervezet 2015. szeptember 11-én nyitotta meg globális szolgáltató központját Budapesten a hatékonyság javítása és a költségek csökkentése érdekében a kulcsfontosságú pénzügyi és humán erőforrással kapcsolatos ügyintézés központosításával. A további racionalizálási tervekkel összhangban a UNICEF 2017 februárjában a szolgáltató központ tevékenységi körének bővítéséről döntött, így már szakmai továbbképzéséket és konferenciákat is szerveznek Budapesten a szervezet munkatársainak.
    Az UNICEF globális szolgáltató központ felállításával a Nemzetközi Gyermekalap jelentős költségmegtakarítást ért el a 2015-ös létrehozás óta. A jelenlegi bővítés eredményeként a Wesselényi utcai központban már 380-an dolgoznak. Az új feladatok révén évente csaknem 1000 nemzetközi tisztviselő szakmai továbbképzését fogja biztosítani és 29 szakmai konferenciának ad majd otthont a budapesti központ.