Tivadar napja van. | 2024.04.20

Több százan kalauzolják az érdeklődőket

2018-02-22 13:22:00

Két-háromszáz idegenvezető kalauzolja az érdeklődőket a szakma világnapja alkalmából rendezett eseménysorozaton a főváros több pontján csütörtöktől vasárnapig - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

    Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezető igazgatója a műsorban azt mondta: a világnap alkalmából rendezett eseménysorozat célja elsősorban az, hogy megünnepeljék az idegenvezetőket, akik kulcsszereplői a turizmusnak.
    Kiemelte: az idegenvezetők "gyártják a tartalmakat és fontos információkat közvetítenek a városunkról, értékeinkről, életünkről, örökségeinkről, múltúnkról és a jelenünkről". 
    A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kereskedelmi Tagozata és a budapesti idegenvezetők közös rendezvényén négy napon keresztül fővárosi idegenvezetők mutatják be az érdeklődőknek a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit.
    Ebben az évben több mint százhúsz tematikus séta, buszos és hajós városnéző programok, valamint tárlatvezetések, épületbejárások és múzeumlátogatások is várják az érdeklődőket a főváros több pontján. 
    A nemzetközi idegenvezetők szövetsége 1985. február 21-én ünnepelte először az idegenvezetők világnapját, Magyarország 1991-ben csatlakozott az eseményhez.