Andrea napja van. | 2024.04.18

Világsztárokkal lép fel a Győri Filharmonikus Zenekar Budapesten 

2018-02-20 14:34:00

Hivatásos zenekarrá válásának 50. évfordulója alkalmából világsztárokkal lép fel a Győri Filharmonikus Zenekar Budapesten - mondta el Berkes Kálmán, a zenekar művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

    A négyestés koncertsorozat március 9-én kezdődik, amikor Csajkovszkij, Verdi és Puccini remekművei csendülnek fel a Zeneakadémián. A Győri Filharmonikus Zenekar Operacsillagok című estjén Pasztircsák Polinát, a Magyar Állami Operaház művészét és Dovlet Nurgeldiyev türkmén tenort, a Hamburgi Operaház vezető énekesét várják vendégként - közölte a karmester.
    A következő, május 2-i koncerten Szergej Nakarjakov orosz trombitaművész két trombitavirtuóz darabot ad elő. Szeptember 25-én Szergej Rahmanyinov Rapszódia egy Paganini témára című művét hallhatja a nagyközönség a nemzetközi hangversenyélet új sztárja, Dmitrij Maszlejev zongoraművész előadásában. 
    A Győri Filharmonikus Zenekar bérleti sorozatának záró koncertjén, november ötödikén Sarah Chang, a világ vezető hegedűművésznőinek egyike lép fel - mondta el a karmester.  
    A művészeti vezető arra is kitér, hogy az utóbbi nyolc évben rengeteget fejlődött a zenekar, ez a nézők számában is látszik, hiszen megtöbbszöröződött a bérletesek száma.