Gedeon napja van. | 2024.03.28

Politológus: az MSZP-Párbeszéd összefogás a tízszázalékos bejutási küszöbbel küzd

2018-02-19 10:02:00

Az MSZP-Párbeszéd összefogás nem kormányváltó alternatíva, hanem a 10 százalékos bejutási küszöbbel küzdő formáció - mondta Deák Dániel politológus hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

    Azt mondta, a szövetség alacsony támogatottsága abból fakad, hogy Karácsony Gergely, a két párt miniszterelnök-jelöltje nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s nem szerzett szavazatokat. Hozzátette, december és február között csökkent az MSZP támogatottsága.
    Szólt arról is, hogy a szocialisták táborán belül sokan nem hajlandóak elfogadni Karácsony Gergelyt; bizonyos helyi kampányeseményekre már meg sem hívják, vagy ha mégis, akkor a jelölt nem jelenik meg.
    Deák Dániel szerint miközben a két párt nem képes konkrét üzeneteket megfogalmazni, addig Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke már igen. Ugyan egy nagyon szűk táborhoz szól, "tehát egy radikális, balliberális táborhoz", de ez elegendő lesz neki, hogy önállóan bejusson az Országgyűlésbe - értékelt.
    Az LMP-vel kapcsolatban úgy fogalmazott, a kampánystratégiájuk és üzeneteik alapján egy új MSZP-ről lehet beszélni, az LMP a szocialisták által hagyott űrt szeretné betölteni.