Auguszta napja van. | 2024.03.29

Jelentősen nőtt Nagykanizsa költségvetése

2018-02-16 14:26:00

A tavalyihoz képest jelentősen növelt összeggel, 26,5 milliárd forinttal fogadta el idei költségvetését Nagykanizsa közgyűlése, a büdzsé mintegy 60 százalékát beruházásokra, fejlesztésekre fordítják - közölte a zalai város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

    Dénes Sándor (Fidesz-KDNP) elmondta: a 14 képviselő közül 11 igennel, egy pedig nemmel szavazott, ketten tartózkodtak a csütörtöki közgyűlési szavazáskor. 
    A tavalyi 17 milliárd után idén 26,5 milliárd forintból gazdálkodhat a város, a jelentős növekedés a Modern városok programja, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), valamint az infrastruktúrafejlesztés beruházásaira szánt összegeknek köszönhető.
    A városvezető hozzátette: a közgyűlés úgy fogadta el a költségvetést, hogy annak mintegy 60 százalékát beruházásokra, fejlesztésekre fordítják, a fennmaradó hányad a működést szolgálja. Nagykanizsa megközelítőleg 3,8 milliárd forintos adóbevétellel számol ebben az évben, adóemelést nem terveztek és hitelfelvétellel sem számoltak.
    A nagyobb tételű beruházások közé tartozik az utak, járdák felújítására, építésére szánt összeg. Erre évente mintegy 90 millió forintot fordítottak saját költségvetésből, idén azonban további 1,9 milliárd forint forrást nyertek el ezekre a munkálatokra.
    Elkezdődnek idén a Modern városok program és a TOP program beruházásai, egyebek mellett a sportcsarnok és az új uszoda építése, a ferences kolostor felújítása is - jelezte a polgármester.